top of page
Post: Blog2_Post
  • Alexandra Smarandel

PLATFORMA ONLINE - TOP UTILIZARE CANTITATIVA MENTORI

Updated: May 26, 2020

Clasamentul mentorilor

în funcție de numărul de mesaje transmise prin intemediul platformei în cadrul proiectului DEDICAT - Dascăli pentru Elevi Defavorizați – Intervenții pentru Combaterea Abandonului școlar Timpuriu

Mentorii sunt cadre didactice care au absolvit cursul de mentorat, au învățat tehnici specifice de comunicare si de ajutorare a colegilor debutanți sau care au nevoie de ajutor in diferite domenii conexe cu cel pedagogic in scopul de a îmbunătăți activitatea didactica a mentoratului. In cadrul acestui proiect mentorul se situează intre Expertul Monitorizare si mentoratul pe care îl ajuta si indrumeaza. Așadar mentorul comunica in cadrul platformei atât cu Expertul Monitorizare cat si cu Mentoratul, trimițând mesaje către ambele categorii menționate. Calitatea mesajelor si materialelor trimise, timpii de răspuns, problemele ridicate si modul de rezolvare in colaborare cu mentorul alocat sunt aspectele esențiale si des evaluate in cadrul Rețelei, dar, pentru motivarea si mobilizarea categoriei, este binevenita si o evaluare cantitativa a activității pe platforma.


De asemenea, numărul de mesaje trimise de către mentorat pot fi corelate cu numărul de mesaje trimise e către mentorul sau, sau de către expertul care îl monitorizează si se pot trage concluzii, de exemplu, cat de bine/des comunica cu mentoratul/expertul răspunzând solicitărilor acestora sau aducând provocări pentru a fi rezolvate in echipa.


Nevoile Mentoratului pot face ca necesare un număr mai mare de comunicări, sau unul mai mic – așadar numărul nu este neapărat relevant de asta este important de menționat ca Experții Evaluare împreună cu Responsabilul Rețea Mentorat si Responsabilul Platforma Online evaluează activitatea de pe platformă calitativ atât prin gradul de relevanta al textului transmis cat si calitatea documentelor anexate. Totuși pentru a evalua dezvoltarea si gradul de atingere a componentei TIC dar si nevoile de comunicare/solicitările Grupului Țintă, este relevanta si evaluarea cantitativa a numărului de comunicări


Diferențele foarte mari la numărul de comunicări apar deoarece:

1. Nu toți mentorații au avut nevoie de mentorat pentru aceleași aspecte (unii au nevoie sa își îmbunătățească activitatea didactica, alții limba engleza si nivelul de utilizare a materialelor trans disciplinare moderne, unii pentru a-si îmbunătăți competentele TIC, alții pentru a-si dezvolta creativitatea si a concepe noi lecții inovative care sa acopere diferitele nevoi ale elevilor) si atunci evident ca nevoile de comunicare prin intermediul platformei au fost diferite.

2. Unii mentorați au întâmpinat dificultăți tehnice (lipsa de acces la internet, lipsa de acces la un calculator, pierderea parolei) sau au ales sa trimită documentele solicitate prin alte mijloace (hârtie printata) si sa comunice fata in fata. La fel si unii mentori. Deci nu avea nici un rost sa se comunice pe platforma in cantitate mare, atâta timp cat aceasta comunicare rămânea unilaterala.

3. Unii mentori au avut cate 2 mentorați, deci evident au avut de trimis mai multe mesaje decât un mentor care a avut grija de un singur mentorat.


Totuși, ca parte a raportării intermediare necesare in proiect, vom publica si aceasta evaluare, cu mențiunea ca este relevanta numai in contextul unei analize mai detaliate, care este sau va fi făcută de către persoanele in măsura sa o facă.


Așadar, topul Mentorilor, in ordinea cantității mesajelor trimise (către experți si către mentorați) , împreuna cu numărul de mesaje trimise, este următorul:

1. Aioanei Răzvan Vasile 360

2. Amorăriți Elena 232

3. Corduneanu Monica Liliana 214

4. Sasu Liliana Iuliana 199

5. Cîrligeanu Margareta 184

6. Cazan Laura 181

7. Bilius Vasile 170

8. Aioanei Daneluta 162

9. Argatu Cristina 126

10. Catargiu Agripina Daniela 122

11. Ștefancu Elena 110

12. Bolohan Mihaita Georgica 109

13. Clim Cristina 102

14. Piersec Dimitrie 101

15. Irimia Ovidiu 99

16. Boambă Eleonora 95

17. Cocari Dorina 94

18. Mahalu Marilena Carmen 91

19. Apetrechioaie Gabriela Daniela 85

20. Floriștenu Luminița Adriana 75

21. Grigore Vastelia 62

22. Fărcane Liliana Mirela 55

23. Baboi Victoria 52

24. Geaman Elena 50

25. Grigore Liviu Petrica 43

26. Timu Florina 42

27. Timu Mihaela Cristina 37

28. Ciofu Mihaela Eugenia 35

29. Tanasa Constantin 31

30. Lupascu Gabriela Mihaela 30

31. Pintilie Raluca-Florentina 24

32. Liuta Crenguta Catalina 18

33. Monachu Maria-Monica 17

34. Ilică Mihaela Carmen 16

35. Rădulescu Loredana Camelia 11

36. Țîmpău Diana Iuliana 7

37. Vargan Florentina 6

38. Fedorovici Mihai 3

39. Divisievici Silvia 1

40. Icusca Florica 1

41. Donisă Marius Ciprian 1

42. Boicu Simona Adriana 0

43. Teodorovici Cristina 0

44. Petrescu Melania Ioana 0

45. Ungureanu Carmen 0

46. Drehuta Cristina 0



61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page