top of page
Post: Blog2_Post
  • Alexandra Smarandel

RAPORT DE VIZITA LA CSEI SUCEAVA - 15.02.2019


Dupa contactarea prealabila a conducerii institutiei pentru a reconfirma asigurarea spatiului si a intervalului orar de desfasurare a vizitei, precum si pentru a discuta scopul general vizat prin aceasta actiune, am pregatit materialele necesare si, in dimineata zilei de 15 Feb.2019, m-am deplasat la sediul din Suceava al institutiei.


La intilnire au participat toti cei 7 mentori si cei 7 mentorati (din grupa 1) care imi sint repartizati – a se vedea lista de prezenta.


Am pornit de la ideea ca este util ca in avanpremiera lucrului propriu-zis pe platforma dedicata a proiectului, sa clarificam impreuna o serie de aspecte legate de modul in care acest gen de activitate, activitatea propriu-zisa de mentorat cit si monitorizarea acesteia, contribuie la dezvoltarea profesionala a tuturor celor direct implicati.


Pe baza materialelor pregatite (prezentari powerpoint: Activitatea de mentorat - schita curs; Traditional si contemporan in cultura invatarii), am dezbatut punctele forte si minusurile predarii traditionale in raport cu cea contemporana, subliniind faptul ca reflectia asupra propriei experiente la catedra, in egala masura a mentorilor si a mentoratilor, constituie un punct de plecare valid si necesar in declansarea interactiunii mentor-mentorat.


Cunoscind principalele caracteristici ale platformei pe care urmeaza sa lucram, am insistat asupra nevoii de relationare, asupra importantei lucrului in echipa si a manifestarii in practica a competentelor de comunicare, conditii esentiale pentru invatarea colaborativa pe care o presupune activitatea de mentorat.


Avind in vedere obiectivul principal al proiectului, combatarea abandonului scolar, aceste deziderate devin si mai importante prin prisma bugetului de timp tot mai limitat de multiplele obligatii care revin profesorului, context in care intilnirile formale, fata in fata, devin tot mai putin fezabile.


Cei prezenti au fost de acord ca documentele pentru activitatea de mentorat, primite si create in timpul cursului de formare, pot fi mai eficient manevrate pe suport digital, exprimindu-si speranta ca training-ul de lucru pe platforma care urmeaza in curind va elucida eventuale dileme de natura tehnica.


Ca observatie de final, disponibilitatea de a se implica manifestata de mentori si mentorati pe parcursul vizitei ne-a aratat ca acestia sint acum mai bine motivati nu doar de obiectivele in sine ale proiectului, ci si de existenta unor instrumente de lucru si a unei structuri organizatorice care sa le permita atingerea obiectivelor


Stefan Colibaba

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page